Képváltogatás könnyedén

Egy helyen a támogatók logóját kell kitennem a fejlécbe, természetesen egy helyre, folyamatosan cserélgetve azokat. Eddig flash-el oldottam meg a dolgot, gondolván, hogy így egyszerűbb és látványosabb is.. Persze a flashnek megvannak a hátrányai is, amennyire szerettem valamikor, most annyira igyekszem kerülni a flash alkalmazását. Gondoltam keresek valami alternatívát és rátaláltam erre: Cimy Header Image Rotator.

Mint a címe is mutatja, ez egy képcserélgető plugin, persze nem csak a fejlécben működik.Könnyedén be lehet állítani a képek cseréjét, akár egy másodpercenkénti, akár évi cseréről legyen szó. A beállítás egy-két perc alatt megvan, a kapott kódot be kell másolni oda, ahova a képeket akarjuk és meg is vagyunk. Persze ha megváltoztatunk valamit, akkor le kell cserélni a kódot.

Ha több helyen kell csereberélni a képeket, akkor csak létre kell hozni egy új konfigurációt az ‘Add one configuration’ linkre kattintva és kész is.Ez alatt Megadhatjuk a konfiguráció nevét és, hogy mennyi időnként cserélődjenek a képek. A következő rész a képeket magába foglaló DIV box adatait mutatja. Szélesség, magasság, keret, satöbbi.

Lejjebb menve a képcsere effektek beállításai jönnek. Statikus vagy mozgatott képek. Érdemes átnézni. Lentebb van a kód, amit be kell másolni oda, ahol szeretnénk a képeket látni.  Ezután jönnek  aképek. Egyesével fel kell tölteni őket, ezek elérési útvonalát a feltöltés mező felett kiírja.

Igazából ennyi, érdemes vele kísérletezni, pár kattintás, egy kis copy-paste és pörögnek a képek.

Nekem nagyon bejött ez a plugin. Letöltés: http://wordpress.org/extend/plugins/cimy-header-image-rotator/

Hozzászólás